top of page

Duurzaamheid

Omdat biodiesel van de eerste generatie onder meer op basis van koolzaad wordt geproduceerd, wat landbouwgrond voor voedselproductie schaarser maakt, moedigt Europa biodiesel van de tweede generatie aan. Die diesel is gemaakt van reststromen van plantaardige en dierlijke oliën en vetten en concurreert dus niet met de voedselproductie.

 

Om te voorkomen dat er grondstoffen in de biobrandstof terechtkomen die niet op een duurzame manier zijn geproduceerd en/of er materialen gebruikt worden die geproduceerd worden als voedingsmiddelen of diervoeders, handelt Green Oil Recycling BV volgens de richtlijnen van het Europese Renewable Energy Directive (RED) en zijn wij ISCC (International Sustainability & Carbon Certification) gecertificeerd.


Daarnaast zijn wij altijd op zoek om onze carbon footprint zo klein mogelijk te houden en voeren wij continu verbeteringen door op het gebied van milieuvriendelijkheid en duurzaamheid binnen onze organisatie.

Goede Doelen

 

Green Oil Recycling werkt samen goede doelen om samen met onze klanten wereldwijd een verschil te maken. Naast het recyclen van olie en vetten vinden wij het belangrijk om iets extra's terug te geven aan onze planeet. Dit doen wij natuurlijk graag met onze klanten. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan contact met ons op! 

Certificaten

 

Green Oil Recycling werkt volgens de laatste veiligheidsvoorschriften en milieurichtlijnen. Onze deskundigheid en kwaliteit komt onder andere tot uiting door middel van onze onderstaande certificaten.

bottom of page